top of page

שף דן קרטלה

נעים מאוד. אני דן.

הבישול והאירוח הם חלק מחיי מאז שאני זוכר את עצמי.

גדלתי בקיבוץ ברעם שבגליל העליון ולמרות שאת רוב הארוחות אכלתי בחדר האוכל השיתופי, השורשים המשפחתיים האיטלקיים הטביעו בי את האהבה למטבח האיטלקי.

חוטי פסטה תוצרת יד תלויים לייבוש ברחבי הבית ומזוודות פרמז'ן שמגיעות הישר מרג'ומאמיליו היו חלק מנוף ילדותי.

מיד לאחר הצבא נסעתי לעבוד בצרפת, שם, על רקע הנופים של Villefranche-Sur-Mer שבדרום צרפת, למדתי את יסודות הקולינריה הקלאסית.

כשחזרתי ארצה עבדתי במסעדת דיקסי המיתולוגית יחד עם השף חיים כהן ואירית שנקר.

במהלך השנים עשיתי סטאג' במסעדות הטובות ביותר בניו יורק, והתגוררתי כחמש שנים בארה"ב, שם התאהבתי בסודות היין והבישול של ה – Napa Valley שבקליפורניה. 

אחרי שנים של עבודה במסעדות שונות זכיתי להגשים חלום ולארח אצלי בגינה בכפר בן נון חגיגות ואירועים, להאכיל ולשמח אנשים ברגעים היפים והמרגשים בחייהם.

היצירה במטבח מאפשרת לי להביא לידי ביטוי שתי אהבות גדולות: האהבה לבישול ואירוח, והאהבה לעבודה בקרמיקה – כל המנות שאני מכין מוגשות על כלים מעשי ידי.

המנות המוגשות בארוחה,יוגשו בכלי חימר. כלים אלו מעשה ידיו של דן קרטלה.

homeB2_2x.png

שף קרטלה

כפר בן - נון

כְּפַר בִּן-נוּן הוא מושב באזור המרכז בעמק איילון השייך למועצה אזורית גזר.

מיקום : 

תפריט לדוגמא

מרקים  (אחד לבחירה)
מיניסטרונה ירקות עם פרמזן ופטרוזיליה
צאודר תירס,גינגר וחלב קוקוס עם קרוטונים ובצל ירוק
מרק עדשים שחורות עם מדרס קארי עגבניות ופטרוזיליה
 ---
לחם,שום אפוי,בלסמי ושמז 

 --- 
סביצה דג ים עם בצל סגול ,פסיפלורה,צילי,כוסברה ובזיליקום או…שרמיפס קייגין צלוי במחבת עם על עלים ירוקים עם זסט לימון ושמז .(אחד לבחירה)
סלט אסייאתי של סינטה צרובה במחבת פרוסה דק עם נבטים,כוסברה,בצל ירוק,צילי,רוטב מתוק חריף ובוטנים קצוצים  
סלט ירוקים עם ווינגריט שרי,עגבניות תמר,בצל סגול,זרעי צייה
״רביולי״ סלק עם גבינות צאן ,זיגוג סלסמי ,פיסטוק קלוי ובייבי בזיל 
כרובית צלויה בתנור עם קראסט תבלינים
נתחי פילה לברק צלויים במחבת עם צימיצורי\ או סלמון צלוי בסויה לימון ותבלינים (אחד לבחירה)
נתחי עוף קייגין או....נתחי עוף פריכים(שניצלונים ביתיים)
בריסקט צלוי בתנור ו"מפורק" עם רוטב ברביקיו ובצל ירוק מוגש עם אורז וירקות
תפוחי אדמה צלויים בתנור עם עשבי תיבול
פנה רוזה עגבניות וקצת שמנת

 ---
קינוחים (שניים לבחירה)
כנאפה חמה עם סירופ מי ורדים ופיסטוק
טירמיסו קלאסי
סופלה שוקולד חם עם קצפת
קראמבל תפוחים ופירות יער עם גלידת וניל
דאבל שוקולד קוקי עם גלידה,קצפת ורוטב שוקולד
קרם ברולה קלאסי

bottom of page