שף דן קרטלה
נעים מאוד. אני דן.
הבישול והאירוח הם חלק מחיי מאז שאני זוכר את עצמי.
גדלתי בקיבוץ ברעם שבגליל העליון ולמרות שאת רוב הארוחות אכלתי בחדר האוכל השיתופי, השורשים המשפחתיים האיטלקיים הטביעו בי את האהבה למטבח האיטלקי.
חוטי פסטה תוצרת יד תלויים לייבוש ברחבי הבית ומזוודות פרמז'ן שמגיעות הישר מרג'ומאמיליו היו חלק מנוף ילדותי.
מיד לאחר הצבא נסעתי לעבוד בצרפת, שם, על רקע הנופים של Villefranche-Sur-Mer שבדרום צרפת, למדתי את יסודות הקולינריה הקלאסית.
כשחזרתי ארצה עבדתי במסעדת דיקסי המיתולוגית יחד עם השף חיים כהן ואירית שנקר.
במהלך השנים עשיתי סטאג' במסעדות הטובות ביותר בניו יורק, והתגוררתי כחמש שנים בארה"ב, שם התאהבתי בסודות היין והבישול של ה – Napa Valley שבקליפורניה.
אחרי שנים של עבודה במסעדות שונות זכיתי להגשים חלום ולארח אצלי בגינה בכפר בן נון חגיגות ואירועים, להאכיל ולשמח אנשים ברגעים היפים והמרגשים בחייהם.
היצירה במטבח מאפשרת לי להביא לידי ביטוי שתי אהבות גדולות: האהבה לבישול ואירוח, והאהבה לעבודה בקרמיקה – כל המנות שאני מכין מוגשות על כלים מעשי ידי.